Espai Orientació Poblenou

TREBALL AMB PERSONES ADULTES

L’altre gran eix de treball de l’Espai Orientació Poblenou és el treball amb adults en el seu camí de redreçament de projecte vital.

Estan sent anys especialment durs en el terreny laboral. Molts de nosaltres ens hem vist de sobte sense feina, sense oportunitats, ens ha passat a nosaltres o a algú de casa nostra, de la nostra família… En la majoria dels casos, el veure’s fora de la feina no ha tingut a veure amb errades que haguem pogut cometre nosaltres, amb la qual cosa es fa tremendament difícil trobar una explicació al que ens ha passat. No sabem què hem de canviar, senzillament per què no sabem en què ens hem equivocat.

Són processos semblants al dol per la pèrdua d’un ésser estimat. Ens diuen la notícia, no tens feina, i el primer que fem és bloquejar-nos… ho neguem, de vegades fins i tot ho amaguem… després ens enrabiem, amb tots, amb el món, amb els altres, amb aquells que estimem… Després ho intentem, intentem sortir endavant, ho intentem de totes les maneres… Fins que llencem la tovallola… No podem més…

A aquest estat emocional cal sumar-li les pròpies dificultats que aquest procés comporta. Els estalvis van minvant, i el subsidi de desocupació també. Es fa urgent trobar alguna ocupació, la que sigui…

A l’Espai Orientació Poblenou treballem des del minut 0 aquesta espiral destructiva. Coneixem els passos, els hem vist en moltes persones, i treballem amb les persones per a reconeixe’ls, per a acceptar-los, i finalment per a treballar els propis paranys que ens anem posant i que s’interposen en la recuperació de l’autoestima i en el redreçament del camí i del projecte personal.

A l’Espai Poblenou partim de la premisa de que cada persona té unes eines personals a la seva disposició, que es troben molt sovint infrautilitzades i a l’espera, i que la vida va passant en un seguit d’obligacions i compromisos que no ha deixat que aflorin, en alguns casos mai, en altres mai del tot. Són certeses, seguretats, confiances, que en aquests moments fan més falta que mai.

El treball a l’Espai consistirà a:

  • Identificació del moment actual: necessitats, febleses, fortaleses, oportunitats i debilitats
  • Identificació de les barreres que s’interposen en les diferents opcions
  • Anàlisi de les opcions i dels principals reptes associats
  • Disseny d’un pla de carrera o pla professional: a curt, a mig i a llarg termini
  • Seguiment i correccions

En els tres àmbits ja comentats de la intervenció:

  1. Redreçament del projecte vital (acadèmic, professional, laboral)
  2. Redreçament de l’àmbit personal i familiar
  3. El redreçament del meu univers social

Deixa un comentari